CÂT DE MULT S-A SCHIMBAT LUMEA ÎN CARE TRĂIM?

Conform Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), în ultimii ani, temperatura medie globală a crescut cu aproximativ 1,1 grade Celsius în comparație cu perioada preindustrială (1850-1900). Acest lucru reprezintă o creștere semnificativă a temperaturii globale, care are consecințe grave asupra mediului și a vieții noastre.

De asemenea, există o creștere accelerată a temperaturii globale în ultimii ani. Conform NASA, 2020 a fost unul dintre cei mai calzi ani înregistrati în istoria modernă, iar 2015, 2016 și  au fost, de asemenea, ani cu temperaturi foarte ridicate.

Lumea în care trăim astăzi nu mai seamănă deloc cu lumea în care omenirea a obișnuit să trăiască nu cu mult înainte de secolul trecut. Dacă multe inovații tehnologice au făcut ca viața pe Pământ să fie mai bună și mai sigură din multe puncte de vedere, alte inovații au făcut ca oamenii să își înfigă tot mai multe urmele în pământ. Iar poate cea mai gravă urmă pe care o lăsăm constant după noi, este cea a deșeurilor. Oamenii generează deșeuri într-un ritm infinit mai alert decât sunt în stare să recicleze sau să curețe. Rezultatul? Un surplus de deșeuri care sufocă viața pe Pământ și odată cu ea, pe noi înșine.

Care sunt cele mai comune deșeuri pe care le generăm?

  • Deșeuri alimentare – Acestea sunt deșeurile produse din alimente expirate sau neconsumate. Acestea reprezintă o parte semnificativă a deșeurilor generale și pot fi transformate în compost sau biogaz prin procese de reciclare. Tu câtă mâncare arunci în fiecare lună?
  • Deșeuri de ambalaje – Acestea includ deșeuri din carton, hârtie, sticlă, plastic și metal. Ele pot fi reciclate și transformate în noi produse, reducând astfel cantitatea de deșeuri trimise la depozitare. Tu colectezi selectiv deșeurile pe care le produci?
  • Deșeuri electronice – Acestea includ produse electronice uzate, cum ar fi telefoane mobile, computere și televizoare. Acestea conțin metale grele și alte substanțe toxice și trebuie reciclate în mod corespunzător pentru a preveni poluarea mediului. Tu ce faci cu aparatura pe care nu o mai folosești?
  • Deșeuri de construcții și demolări – Acestea sunt deșeuri produse în timpul construcției sau renovării clădirilor. Acestea pot fi reciclate prin recuperarea materialelor utilizabile, cum ar fi betonul și metalul.Tu unde îți arunci deșeurile după ce renovezi?
  • Deșeuri medicale – Acestea sunt deșeuri produse de spitale, clinici și laboratoare medicale. Acestea includ deșeuri infecțioase și materiale radioactive și trebuie să fie gestionate în mod corespunzător pentru a preveni răspândirea bolilor și a contaminării. Tu cum procedezi cu materialele medicale pe care trebuie să le arunci?

 

Este important să reciclăm și să gestionăm în mod corespunzător toate tipurile de deșeuri pentru a preveni impactul negativ asupra mediului și să protejăm sănătatea umană.

Iar dincolo de lista de mai sus, exista și uleiul uzat! Îți plac cartofii prăjiți? Desigur, și nouă! Dar ce facem cu uleiul uzat rămas din urma lor?

 

Știi ce să faci cu el?

Dacă vrei să scapi de uleiul uzat și în același timp să procedezi corect față de sănătatea ta și a mediul înconjurător, cea mai bună și mai simplă soluție este să apelezi o echipă profesionistă, autorizată să recicleze uleiul uzat. Cum faci asta? Și mai simplu! Iei legătura cu noi dând click aici, vezi la ce categorie te încadrezi iar noi venim să îți luam uleiul de acasă! Simplu și fără costuri!

Să reciclăm cu bine!