Cum arată procesul de reciclare al uleiurilor uzate?

Reciclarea uleiului uzat de gătit: ce se întâmplă cu uleiul tău uzat?

Astăzi suntem din ce în ce mai conștienți de nevoia de a reduce cantitatea de deșeuri pe care o producem – suntem deci tot mai conștienți de efectele stilului nostru de viața asupra mediului înconjurător.
Acest moment de conștiență este un pas important pentru protejarea mediului înconjurător, oricât de târziu ar fi având în vedere nivelul ridicat de degradare al mediului la care am ajuns.

Reciclarea uleiului uzat este una dintre preocupările care ar trebui să fie cele mai importante atunci când vine vorba de a avea grjă de mediul înconjurător.

 

Ce se întâmplă cu uleiul uzat?

In general, reciclarea uleiului de gatit folosind metode adecvate este un proces relativ curat si eficient. Inainte ca uleiul sa ajunga la o fabrica de reciclare, acesta trebuie colectat intr-un loc sigur. Uneori exista probleme in ceea ce priveste transportul uleiului catre locatiile unde este prelucrat, ceea ce poate rezulta in contaminari ale apei si solului. De aceea este vital ca transportul să fie efectuat în containere speciale, cu mijloace profesioniste și de către personal calificat.
Din centrele de recoltare, uleiul de gatit este turnat in containere și apoi transportat la unitatea de prelucrare.

Odata ajuns la fabrica, uleiul este supus unor proceduri speciale pentru a fi purificat si descompus in componente utilizabile. Reciclarea uleiului de gatit are nevoie de mai multe operatiuni pentru a produce produse secundare valoroase care sunt apoi folosite intr-o varietate de scopuri. Aceasta include eliminarea impuritatilor din ulei prin centrifugare sau decantare, care separa uleiul purificat de particulele solide din el.

Apoi, uleiul este ridicat la temperaturi foarte înalte pentru a elimina orice impurități rămase. Abia după ce uleiul uzat este curățat de impurități, începe propriu-zis procesul de reciclare.

 

Ce se întâmplă cu grăsimea curată rezultată?

Grăsimea curățată este utilizată ca materie primă pentru producerea de combustibil sub formă de biodiesel sau este folosită pentru uleiuri vegetale hidrogenate (HVO) și grăsimi tehnice, precum și pentru uleiul lubrifiant.

Materia solidă este adesea reciclată termic în instalațiile de biogaz, despre care vom discuta într-un articol viitor. Astfel, apele reziduale separate sunt lipsite de substanțe nocive și pot fi introduse în stația municipală de tratare a apelor uzate.

Pentru ca acest proces să poate fi început și finalizat, este nevoie  ca toate uleiurile rezultate în urma prăjelii să nu mai fie aruncate la canalizare ci trimise unei companii specializate în colectare, transport și reciclare.

Cea mai bună și mai simplă soluție este să apelezi o echipă profesionistă, autorizată să recicleze uleiul uzat. Cum faci asta? Și mai simplu! Iei legătura cu noi dând click aici, vezi la ce categorie te încadrezi iar noi venim să îți luam uleiul de acasă! Simplu și fără costuri!

Să reciclăm cu bine!