Din tigaie, direct în aeroport

Dacă încă nu ești convins de faptul că uleiul de gătit pe care urmează să-l arunci la canalizare, chiar poate fi incredibil de util în altă parte, citește povestea de mai jos!

Pe 25 martie 2022, Airbus a efectual un zbor de test, de 3 ore, de pe aeroportul Blagnac din Toulouse, cu un Airbus A380 propulsat cu combustibil fabricat în principal din ulei de gătit uzat și grăsimi reziduale. Printre altele, deci, și uleiurile în care s-au prăjit cartofii și hamsiile.

Câteva zile mai târziu, pe 29 martie, Airbus a efectuat un alt zbor, tot cu un A380, de la Toulouse la Nisa.

Testele Airbus cu avioane alimentate cu combustibil obținut din uleiul de gătit au început în 2021, cu mult mai micul avion Airbus A320-Neo.

Dacă vrei ceva și mai spectaculos, primul zbor în care un avion a avut în rezervor biocombustibil a fost unul trans-Pacific, de la fabrica Boeing din SUA, la Tokio, în Japonia, în 2012. La acea dată, master-piece-ul Boeing 787-Dreamliner a efectuat zborul peste ocean având în rezervor biocombustibil obținut în principal din ulei de gătit uzat și a emis cu aproximativ 30% mai puține emisii de dioxid de carbon în comparație cu avioanele convenționale.

Se fac pași mari în direcția biocombustibilului și este păcat că nu aflăm mai des mai multe informații care ne-ar putea motiva să luam atitudine, să facem ceva, să schimbăm ceva.

Imaginează-ți cât potențial este în uleiul pe care NU îl reciclezi! Imginează-ți ce industrie poate alimenta și cât de mult bine ne poate face tuturor.

Da, chiar și uleiul tău în care ai prăjit șnițelele poate ajunge combustibil pentru avioane. Ce zici de asta? Te motivează? Atunci trebuie doar să nu-l arunci! Nu îți complica viața! Nu polua! Lasă-ne pe noi să îl luăm.

Cea mai bună și mai simplă soluție este să apelezi o echipă profesionistă, autorizată să recicleze uleiul uzat. Cum faci asta? Și mai simplu! Iei legătura cu noi dând click aici, vezi la ce categorie te încadrezi iar noi venim să îți luam uleiul de acasă! Simplu și fără costuri!

Să reciclăm cu bine!